Meer resultaten voor alles over pesten

alles over pesten
Alles over pesten.
Leescoaches Complimenten en belonen. Groepsleerkracht en redactielid bij Wij-leren.nl. APA Geplaatst op 1 juni 2015. 2015 Alles over pesten. Pesten is geen onvermijdelijk onderdeel van het groepsproces. Het hoort niet bij het leven en je wordt er niet sterker van integendeel. Auteur Mieke van Stigt wil in dit boek het pesten van zo veel mogelijk kanten benaderen en fundamentele vragen aan de orde stellen. Dit is geen klaagboek. Het is bedoeld als hart onder de riem van ouders slachtoffers en leerkrachten. Voor kuddedieren en buitenbeentjes en voor iedereen die weleens met pesten te maken heeft. Voor jullie allemaal dus!
3 maanden
Alles over pesten Stigt 9789089532510 Boompsychologie.nl.
Mieke van Stigt in Online Magazine Kiind. Mieke van Stigt schreef een artikel in het Online Magazine Kiind over haar boek Alles over pesten. Een fragment uit het artikel. Pesten is een leiderschapsprobleem. En dat verklaart meteen ook waarom scholen zo afhoudend kunnen zijn in hun reacties ze geven niet graag toe dat ze tekortschieten in wat gezegd moet worden een helse taak honderden kinderen in één gebouw. Het laat zien dat je de groepsprocessen niet aan de kinderen kan en mag overlaten. Wat we op scholen maar ook in bedrijven en instellingen nodig hebben is een sfeer van respect en veiligheid niet een sfeer van onveiligheid en geweld.
condensdroger
Alles over pesten Ouders Online.
Kinderliedjes muziek en kunst. Sport spel en speelgoed. Home Besprekingen Alles over pesten. Vorige week van 21 t/m 25 september was het Week tegen pesten. Wat levert al die aandacht nou eigenlijk op? Maar wat in ieder geval wél wat oplevert is het boek Alles over pesten van Mieke van Stigt. Het beste wat we in tijden gelezen hebben. Alles wat je moet weten staat erin. Elke zin doet ertoe. Onmisbaar voor iedereen die met kinderen te maken heeft. door Mieke van Stigt.
vaatwasser beste koop
Alles over pesten weerbaarheid macht en groepsdruk Kiind Magazine.
Zo help je kinderen hun conflicten op te lossen. Alles over pesten weerbaarheid macht en groepsdruk. Door Mieke van Stigt Gezond en blij 1 november 2014. Er is veel geschreven over pesten maar vaak vanuit een heel exclusief perspectief zoals pesten op school cyberpesten een specifiek anti-pestprogramma of de vraag in hoeverre pesten dierlijk gedrag is en dus natuurlijk en onvermijdelijk. Wat ik miste was de verbinding tussen de theorie en de ervaring. De ervaring van gepeste kinderen en hun ouders en die van volwassenen die in hun jeugd gepest zijn en daar nu nog de gevolgen van ondervinden.
vol vca cursus
Interview met socioloog Mieke van Stigt over pesten J/M Ouders.
Kinderen zijn niet van nature wreed beschermende ouders maken geen weerloze kinderen en de meeste antipestmethoden op scholen lossen weinig op. Socioloog Mieke van Stigt fileert in Alles over pesten gangbare opvattingen. Als een prima huis met een verrot fundament. Zo omschrijft socioloog en pedagoog Mieke van Stigt 47 het zelfbeeld dat ze had opgebouwd na een jeugd waarin ze jaar in jaar uit chronisch gepest werd. Toen haar dochter nu 16 als kleuter als twee druppels water op haar begon te lijken voelde ze de bui al hangen. Tegelijkertijd was er bij haar vrijwel direct het besef als ik nu niet mijn eigen pestverleden verwerk kan ik er straks niet voor haar zijn. Niet op de manier die zij nodig heeft.
Mieke van Stigt socioloog pedagoog over pesten Pesten aanpakken en voorkomen met Posicom.
Zo kan het gebeuren dat een pestprotocol op de plank blijft liggen terwijl de school toch het idee heeft er alles aan te doen. Ook een projectweek over pesten kan contraproductief werken. De schoolleiding heeft het idee iets met het thema te hebben gedaan terwijl de rest van het jaar kinderen hun gang kunnen gaan en zelfs door de projectweek op ideeën zijn gebracht. Er zijn de laatste jaren veel bureaus opgekomen die een methodiek tegen pesten hebben ontwikkeld bijvoorbeeld de methode Prima. Ook het uit Finland geïmporteerde KIVA wordt breed omarmd als dé oplossing tegen pesten. Hoewel de kwaliteit van de anti-pestprogrammas en de sociale-vaardigheden methodes. variëren moet hier gezegd worden dat een enkel programma het pesten voorgoed.
informatie en tips over pesten Moed.
Pesten is een probleem dat aandacht verdiend. In Nederland worden er wekelijks zo'n 330.000 kinderen het slachtoffer van pesten. Pesten is een vorm van zinloos geweld. Plagen en pesten worden vaak door elkaar gehaald. Plagen gaat tussen twee mensen die elkaar aankunnen. De geplaagde kan zich verdedigen als dat nodig is. Het geplaag duurt meestal kort en is vriendelijk of zelfs grappig bedoeld. We spreken over pesten als één van de twee kinderen zich niet of moeilijk kan verdedigen. De pester heeft alle macht. Pesten komt steeds weer terug en is kwetsend bedoeld.
Alles over pesten! Mieke van Stigt.
Wat kan ik voor je doen? Pesten is van alle tijden. Pesten hoort nu eenmaal bij de leeftijd kinderen zijn nu eenmaal wreed de wereld is nu eenmaal hard en daar moet je maar tegen leren kunnen. In het dierenrijk wordt ook gepest het hoort er nu eenmaal bij. Over pesten bestaan net zoveel meningen als misverstanden en deze staan een goede oplossing van het probleem vaak in de weg. In mijn boek behandel ik al deze opvattingen onderzoek ze vanuit theorie en praktijk op zoek naar echte verklaringen rond het verschijnsel pesten.

Contacteer ons